Find the art in anything

Nieuw atelier

Afgelopen week ben ik verhuisd naar een ander atelier.
Een fijne locatie, licht en niet ver van mijn huis.
Het is prettig om een plekje te hebben waar je naar toe gaat om creatief bezig te zijn en waar ruimte is om dat te kunnen doen.

Orde of chaos

Het inrichten van een atelier is net als andere ruimtes een kwestie van smaak.
Sommige mensen houden van een chaos, anderen zijn meer gestructureerd.
Ik hou van overzicht en dat betekent voor mij dat alles op een vaste plek staat en er genoeg ruimte is om er bij te kunnen.

Ik denk dat dit door mijn slechte zicht komt.
Zolang alles op een vaste plaats staat kan ik het makkelijk pakken zonder teveel inspanning van mijn oog.

frisse start

Dekkende verven staan allemaal bij elkaar op kleur gesorteerd, net als de transparante verf.
Er staan veel potjes op tafel met verschillende soorten kwasten waardoor ik niet lang hoef te turen voor de juiste kwast. Tijdens het werk kan ik er wel een ontzettende bende van maken. Lege tubes belanden op de grond, knoeien met verf of drinken ruim ik pas op wanneer ik vind dat mijn oog zich op iets anders dan het doek mag focussen en de penselen veeg ik altijd af aan mijn schort. Mijn schort is ondertussen keihard, bijna een harnas.
Als ik stop met schilderen gaat alles weer netjes terug op de juiste plek en verlaat ik een schoon atelier zodat ik de volgende keer weer fris van start kan gaan.

Ik vind het fijn om iets groens in het atelier te hebben.  Al is het maar een heel klein plantje, kan dat mijn geluksgevoel versterken. Ik koppel het aan rust, kracht en aan het bos waar ik graag kom.
Het liefst heb ik de geur van lavendel in de ruimte hangen. Naast dat lavendel een rustgevende werking zou hebben doet het mij denken aan een mooie tijd in Frankrijk waar ik als kind vaak met mijn ouders kwam.

De overzichtelijkheid, een plantje en de geur van lavendel is voor mij de perfecte mix in een atelier om creatief bezig te gaan.

Mocht je een keertje langs willen komen in mijn atelier om mijn schilderijen te zien of voor een workshop; stuur een berichtje en dan maken we een afspraak.

Deel dit bericht