Find the art in anything

Gênant

Een gênante situatie kan in combinatie met een beetje humor minder belachelijk voelen.
Soms is er geen ruimte voor humor of kan je pas jaren later een beetje humor toevoegen aan de situatie van lang geleden.

Ik wil er ééntje met jullie delen waarbij mijn gevoel van schaamte na een paar maanden gemixt werd met humor.

Taxi

Nadat ik op mijn twaalfde klaar was met de behandelingen om de kanker weg te krijgen en hierdoor ruim twee jaar school had gemist werd het tijd om iets te veranderen.
Ik ben geboren met een visuele beperking. Hoewel dit in het reguliere onderwijs , tot dan toe, goed ging, zorgden mijn lange afwezigheid voor een behoorlijke leerachterstand waardoor ik naar een school ging voor visueel gehandicapten.

In de ochtend werd ik opgehaald met een taxi en in de namiddag werd ik thuis weer afgezet. De taxi kwam vaak gelijk met de start van de school waar ik eerst op zat, tegenover ons huis, waardoor het een drukte van wandelaars, fietsers en auto’s in de straat was.
Door de drukte kon ik niet goed zien welke auto of busje voor mij bedoeld was en vroeg het dan aan mijn moeder.

Op een ochtend deed ik vrolijk de schuifdeur van het taxibusje open en sprong op de achterbank waar nog een ander meisje zat. Het meisje keek me verbaasd aan en vloog daarna naar buiten. Toen draaide de vrouw achter het stuur zich naar mij om en vroeg wat ik kwam doen. ‘Naar school natuurlijk’ zei ik vol enthousiasme. Ik kreeg geen reactie en er bekroop me een vreemd gevoel

‘U bent geen taxi, hè?’ vroeg ik, terwijl ik net als het meisje in een snel tempo de deur open deed, weg rende en mijn moeder die nog bij de voordeur stond in een vaart passeerde en mij op het toilet verstopte
Mijn moeder kwam niet meer bij van het lachen en heeft uiteindelijk in haar broek staan plassen, omdat ik de toiletdeur niet voor haar open wilde doen uit schaamte en boosheid.

Verrassend

Iedere ochtend bang,  geconfronteerd te worden met mijn slechte zicht, was niet zo prettig. Toch is mijn conclusie: perfectionisme en geen fouten maken helpen niet om de meest schaamtevolle en gênante situaties de leukste te laten zijn!  Oftewel: slecht zicht leidt soms tot verrassende situaties.

Deel dit bericht