Find the art in anything

Oud en nieuw

Terwijl ik deze blog aan het maken ben ruik ik steeds sterker de geur van appeltaart uit de oven komen. De warme appels, vermengt met kaneel en een vleugje vanille roept bij mij een gevoel op van gezelligheid, warmte en genieten.

Tijd vliegt

De geur doet mij ook denken aan mijn jeugd en confronteert mij met de jaren die voorbij zijn gevlogen
“Wat gaat de tijd toch snel” hoorde ik mijn ouders vaak zeggen, en ik begin steeds meer te begrijpen wat zij bedoelen.

We zijn al over de helft van de laatste maand van het jaar. Over 12 dagen propt een groot deel van het land één of meerdere gefrituurde deegballen naar binnen, proosten mensen op 2022 en worden er veelal voornemens gemaakt die meestal niet lang stand houden.

Ik vind het najaar een mooie tijd. Terwijl er mensen zijn die in een winterdip raken door het grijze weer, vind ik het net een mysterieus schilderij dat mij veel leert over het leven.
In de natuur komt er stilte.  Planten verstoppen zich onder de grond, bladeren verkleuren, laten los en dieren doen een winterslaap.
Alles trekt zich terug in de natuur, terwijl veel mensen in deze maand juist enorm uitpakken en het liefst knallend het jaar uitgaan.
Dit jaar is er een verbod op vuurwerk. Sterretjes, trektouwtjes en knalerwten mogen wel worden afgestoken.
De natuur blij, dieren blij en ik vind het ook niet vervelend! Hoe zit het met jou?
Wil je wel herrie maken om 00:00uur? Dan is een slagwerkoptreden met keukengerei misschien een creatief alternatief om het jaar met herrie in te gaan.

Voor nu

Lieve lezer, dit is mijn laatste blog van dit jaar. Ik wil volgend jaar weer verder gaan bloggen en op Zondag 9 januari de eerste van 2022 de lucht in schieten.

Ik hoop dat 2022 voor jou een mooi jaar mag worden met veel liefde, plezier en wijsheid.

Liefs Jacky

Deel dit bericht