Find the art in anything

Bloemen gezicht

Het schilderen van bloemen blijf ik leuk vinden maar de laatste maanden geef ik mijn schilderijen graag een ander gezicht.

In elk schilderij stop ik mijn emoties

In één oogopslag kan je zien dat de geschilderde gezichtjes niet volledig zichtbaar zijn.
De rechter gezichtshelft, vooral bij het oog, verbloem ik met bloemen of iets anders.

Door het gebruik van kleuren, structuren en vormen druk ik mijn gevoelens uit. Met de poppetjes (ik noem het poppetjes) wil ik iets tot uitdrukking brengen dat misschien dieper zit dan ik besef.

Verjaardag

Ik kijk op mijn mobiel.
00:00 uur – 12 februari. Ik ben jarig.
Het is niet alleen mijn verjaardag maar ook de dag waarop ik 14 jaar geleden afscheid nam van mijn gezicht.

Op die dag keek ik voor het laatst met twee ogen naar mijn spiegelbeeld. Mijn gave huid, 2 bolle wangen en mijn haren strak naar achteren in een staart.
Dat moment draag ik diep in mezelf mee, heeft mij sterk gemaakt en anders naar het leven doen kijken.

En nu schilder ik poppetjes. Zij hebben een gave huid, soms veel volume in de wangen. Iets wat mij herinnert aan het moment dat ik voor de spiegel stond en afscheid nam van mijn uiterlijk. De poppetjes en ik hebben iets gemeen met elkaar: we verstoppen iets, we verstoppen het bewust om geen negativiteit, commentaar of medelijden van anderen te ontvangen
Dat ik met mijn haar een deel van mijn gezicht verberg doe ik niet uit schaamte maar om de drie redenen die ik eerder noemde. Een mens wordt namelijk niet vrolijk om dit te ontvangen en het leidt af van waar we mee bezig zijn.

Flower Power Art

In een korte tijd laten bloemen zien hoe snel het leven gaat. Van kleine knopjes tot bloeiende bloemen en uiteindelijk vergaan, vind ik fascinerend en geven mij inspiratie. Ik associeer bloemen met liefde, verbinding en kracht en daarom pas ik ze graag toe op de gezichten van mijn poppetjes.
Liefde is verbinding en verbinding laat ons groeien en bloeien waardoor negativiteit, commentaar en medelijden geen aandacht meer krijgen.

A flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms.

Deel dit bericht