Find the art in anything

Bloesemtijd

Bedankt voor de lieve reacties op mijn vorige blog.
Jullie berichtjes geven mij een fijne energie terwijl ik het prettig vind om van mij af te schrijven.

Oog Update

Mijn oog heeft een flinke beschadiging die niet vanzelf of met medicatie zal herstellen, zegt de arts.
Het is nog niet duidelijk of een operatie mogelijk is en indien wel, of dit tot een verbetering zal leiden. Kortom, de situatie is shit.

Toen ik dit afgelopen Dinsdag hoorde ging er een knop om, een schakelaar om, in mijn gevoel. Ik herkende dit van eerder: het was hetzelfde gevoel als de keer dat de arts aan mij vertelde dat de medische behandelingen niet waren aangeslagen en ik nog maar kort zou leven.
Een grote bewustwording die ik moeilijk kan omschrijven.
Acceptatie gecombineerd met waardering en het besef van NU.
Nu zijn, nu genieten, nu nog meer uit het leven halen dan eerst.
Acceptatie wil niet zeggen dat ik niet zoek naar mogelijkheden om mijn zicht zo lang mogelijk te behouden. Ik bedoel dat het geen nut heeft om stress, angst of woede toe te laten omdat dit niets oplost.  Sterker nog: het geeft alleen maar extra druk op mijn oog.

De natuur geeft mij naast ontspanning ook inspiratie waardoor ik meer in creatieve mogelijkheden ga denken.
Afgelopen donderdag was ik met wandelmaat Roel in het Amsterdamse bos, waar ik dit opnieuw ten volle heb ervaren.

It’s a kind of magic

Al jaren wilde ik de bloeiende bloesems in het Bloesempark van het Amsterdamse Bos zien. De Japanse kersenbloesem levert een betoverend plaatje op en het is dan ook prachtig om in die paar weken dat de bomen in bloei staan, een kijkje te nemen.

Tijdens Hanami Matsuri, -het Japanse Kersenbloesemfeest- , vieren Japanners de komst van de lente.
Bloemen, eigenlijk de natuur in het algemeen, hebben in Japan een symbolische betekenis, las ik op een bordje bij de ingang van het park.
De kersenbloesem (sakura) staat voor “nieuw leven”. Tegelijkertijd verwijst het “als de bloemblaadjes uitvallen” naar de -vergankelijkheid van het leven-.

Het park is niet groot maar je waant je er in een soort “Alice in Wonderland” . Heel ontspannen, mooi maar ook heel druk met bezoekers. Waarschijnlijk staan ze nog een weekje in bloei dus ga er snel heen als je het nog wilt bekijken. Of langzamer, wanneer je getuige wilt zijn van de vergankelijkheid.

Liefs Jacky

Deel dit bericht