Find the art in anything

Different Voices

‘Waarom ga je zaterdag niet mee?’ vraagt vriendin Marloes.
‘Dan zing ik in het koor’ zing ik haar tegemoet.
Verbaasd kijkt zij mij aan.

Wie had dat verwacht, ik die door hoofd-halskanker niet meer duidelijk verstaanbaar is, zingt in een koor.
En niet zomaar een koor.
Afgelopen jaar heb ik regelmatig voor een groep mensen gestaan om te vertellen over mijn ervaring met kanker, het presenteren van mijn boek ‘Verbloemen’ of om iets over mijn schilderijen te vertellen. Tijdens het spreken doe ik mijn best om zo goed mogelijk verstaanbaar te zijn maar weet dat niet iedereen mij verstaat.

Zingen met of zonder muziek deed ik lange tijd alleen, als niemand mij kon horen. Uit ervaring weet ik dat er mensen zijn die lachen als ze mij horen zingen en dat was tot voor kort een reden waarom ik alleen in stilte zong.
Tot ik hoorde over een bijzonder koor, genaamd ‘Different Voices’.
Een koor waar geen auditie nodig is, ook hoef je niet mooi te zingen of perfectionistisch te zijn.

Zonder grenzen

Ik hou er van om mezelf uit te dagen.
Buiten de lijntjes kleuren, mijn creativiteit en spontaniteit in vrijheid te laten stromen. Ik voel dat vooral tijdens het schilderen, spreken en ook bij de eerste stap naar het koor.

Het koor is van Patiëntenvereniging Hoofd-Hals (PVHH).
Dit is een organisatie voor mensen die getroffen zijn door kanker in het hoofd-halsgebied en voor hun naasten.
Different Voices is zangkunst met een persoonlijk verhaal, zonder gêne, met een gevoel van verbondenheid en plezier in zingen. Het klinkt niet zoals je van een koor gewend bent, het klinkt UNIEK.

Als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed.

Deel dit bericht