Find the art in anything

Over Jacky

Creatieveling | Dromer | Eigenwijs | Out of the box denker

Deze vier begrippen omschrijven mij heel in het kort

Tweemaal kreeg ik de diagnose kanker in het hoofd-halsgebied. De tweede keer moest ik behoorlijk wat inleveren.
Mijn rechteroog en andere delen in dat gebied zijn verwijderd, maar voor nu wil ik het hebben over mijn oog, aangezien het betrekking heeft op mijn schilderwerk. Het  oog dat ik nog heb is ook beschadigd door de kanker en door de behandelingen die erop volgden. Als resultaat is mijn gezichtsvermogen ongeveer 10% van dat van een gezond oog.

Als ik schilder, houd ik een vergrootglas in mijn linkerhand, een penseel in mijn rechterhand en mijn neus raakt het canvas bijna. Ik schilder liever wat ik voel in plaats van wat ik zie. Daarbij spelen tegenstellingen een belangrijke rol, zoals groei en verval, licht en donker, orde en chaos. Het leven is gevuld met deze contrasten en ik pas ze graag toe in mijn schilderijen.

Wat ik het allerliefste doe, is creatief bezig zijn. Mijn levenservaring, schildertalent en plezier in schrijven wil ik graag inzetten om mensen te inspireren.
Bij het woord creativiteit denk ik niet alleen aan bezig zijn met je handen. Ik denk aan het verleggen van grenzen van wat we weten door nieuwe mogelijkheden te ontdekken, te observeren, en onderzoeken.

We kleuren als het ware buiten de lijntjes en gaan meer buiten de gebaande paden denken.
Vrij van vooroordelen, angsten en verwachtingen.

Liefs Jacky Ghijsen