Find the art in anything

Jacky

Over Jacky

Creatieveling | Dromer | Eigenwijs | Out of the box denker

Deze vier begrippen omschrijven mij heel in het kort

Kunst is belangrijk in mijn leven.
Met mijn gedachten verdwijn ik in het schilderij en in mijn eigen wereld waar ik energie en ontspanning vind.

Tweemaal kreeg ik de diagnose kanker in het hoofd-halsgebied. De tweede keer moest ik behoorlijk wat inleveren. Mijn rechteroog en andere delen in dat gebied zijn verwijderd, maar voor nu wil ik het hebben over mijn oog, aangezien het betrekking heeft op mijn schilderwerk.

Het  oog dat ik nog heb, is ook beschadigd door de kanker en door de behandelingen die erop volgden. Als resultaat is mijn gezichtsvermogen ongeveer 15% van dat van een gezond oog, maar ik ben erg dankbaar dat ik nog steeds kan zien.
Als ik schilder, houd ik een vergrootglas in mijn linkerhand, een penseel in mijn rechterhand en mijn neus raakt het canvas bijna. Ik schilder liever wat ik voel in plaats van wat ik zie. Daarbij spelen tegenstellingen een belangrijke rol, zoals groei en verval, licht en donker, orde en chaos. Het leven is gevuld met deze contrasten en ik pas ze graag toe in mijn schilderijen.
Ik schilder autodidact. Mijn intentie is niet om een vooropgezet idee vorm te geven, ik laat mijn creativiteit de vrije loop gaan.

Zolang het goed voelt, en zolang het kan, blijf ik schilderen en deel graag mijn werk met jullie. 

Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt.

Liefs
Jacky